Dalhem Farms

För ett tag sedan besökte jag Briars uppfödare på Dalhem Farms i Vellinge. Det fanns mer än en häst man gärna skulle tagit med sig hem på en gång! Helbröderna till Briar som vi fick titta på var exakta kopior av honom. Och på bilden längst ner är det en lillebror till Okeanos 1097 som numera står på Tullstorp. Som sagt, ett stall fullt med sådana hästar skulle man inte tacka nej till...


Retur

Idag dök äntligen jackan ifrån Horseware upp. Det blev dock en stor besvikelse, den var GRÅ istället för vit som på produktbilderna. Inte snyggt alls! Dessutom var den rätt tunn och upplevdes liksom som lite "sladdrig". I nuläget lutar det mot en retur på jackan.

Dåligt ljus och bild men jackan hänger här mot en vit vägg och att den inte är vit är tydligt

Skånsk vinter

Ja, såhär ser alltså en skånsk vinter ut. Relativt grön och barmark. Just nu känns det så skönt att vi än så länge sluppit allt som stavas snö. Dock har vi fått smaka ordentligt på blåst och stormar (speciellt vi som bor kustnära). Dock känner jag en viss längtan efter ett snötäckt landskap, men jag ångrar mig fort när jag jag tänker på isgator, brodd (sånt som vi skåningar kan nada om), skotta snö och bilar som inte startar!

 

(14 januari - 2012)

Ny jacka IGEN

Jag trilla dit igen. Denna gången blev det en brun Quibell Down Jacket från Kingsland! Jag har suktat efter denna läckerbit läääääänge och när jag fann den för 1499 kr (orginalpris 2999 kr), så kunde jag inte låta bli! Dessutom matchar den perfekt till mina nya läderstövlar i brunt, samt min hjälm.


Cullinghood Equestrian Centre

År 2006 blott 17 år gammal begav jag mig till England. Utanför Reading i den lilla byn Pangbourne finns inget mindre än Cullinghood Equestrian Centre, där jag spenderat några av mina lyckligaste dagar. Livet som groom på en gård med över 100 hästar, långt hemifrån var hårt men något av det bästa jag gjort. Här nedan ser ni två bilder på några av boningshusen, observera hästen i grinden! Framöver har jag tänkt berätta mer om min tid som groom i England i kategorin "England".

 Generös butik

Strax innan jul beställde jag som sagt en ny jacka, en Carla Jacket - Horseware. Jag har otåligt gått och väntat på den men ingen jacka har dykt upp. Jag bestämde mig därför för att kontakta stället jag beställt ifrån. Jag fick redan samma dag svar om att jackan var slut och att lagret i England varit stängt över jul men att den nu var på gång. De bad hemskt mycket om ursäkt och erbjöd mig dessutom antingen ett par showsocks, fleecekrage eller ett par tjockare strumpor som kompensation + frakfritt!

Man tackar Strömbergs gård!

Vem är jag?

Bloggen är än så länge ny och jag håller fortfarande på att bygga ihop och greja, ha tålamod. Tills dess tänkte jag ha en liten presentation.

Jag är en 23-årig tjej ifrån nordvästra Skåne. Jag arbetar till vardags på ett av landets största djursjukhus på stordjursavdelningen med hästar, där jag trivs utmärkt.  Jag har arbetat med hästar i flera år, både utomlands (England) och i Sverige. Jag kan numera titulera mig som verksamhetsledare inom hästrelaterade näringar och sedan 2006 är jag diplomerad hästskötare med tappskokompetens via Svenska Ridsportsförbundet.

Har ett stort intresse för framförallt ponnyer och ridponnyavel, planen är att framöver köpa en ungponny att rida in och utbilda med sikte på championaten. För att sedan eventuellt betäcka. Förutom att hålla på med hästar så har jag även en hund, numera pensionerad från allt tävlande men förut aktiv inom både agility och lydnad.


Ny jacka

En ny jacka är beställd och jag väntar spänt på att den ska dyka upp. Det är en Carla Jacket ifrån Horseware, bilden visar en svart men jag har beställt en vit (silver).


2012

Nytt år, nya mål och ny blogg!

2012 skall jag:

- Köpa unghäst
- Söka till hipplogen i Flyinge
- Börja träna igen
- Fota mera!
- Bli mer ekonomisk - SPARA